Wat is
local heroes?

Local Heroes is een programma voor Zaanse jongeren van 14 t/m 27 jaar. Ons programma is ontwikkeld vanuit Platform ’t Lokaal waarin gemeentes Zaanstad, Wormerland en Oostzaan samenwerken met bedrijfsleven, scholen en tal van maatschappelijke organisaties. Local Heroes biedt een mooie kans voor jongeren om stappen te maken in hun ontwikkeling. Jongeren die om wat voor reden dan ook tijdelijk “het even niet weten”. 

Tijdens Local Heroes programma ontdekken ze dat zij het verschil kunnen maken door te leren wat ze wel kunnen, waar hun talenten in liggen, waar hun hart van sneller gaat kloppen. 

Ken jij een
local hero?

We bereiken onze jongeren via diverse kanalen. Zo werken wij onder andere samen met onze partners, scholen, gemeentelijke voorzieningen, jongerenloketten en sociale wijkteams. Elke denkbare lokale en regionale maatschappelijke voorziening of organisatie kan een jongere naar ons doorverwijzen. Het is ook mogelijk voor ouders en  familieleden een jongere aan te melden. 

Geef iemand op!

Na de aanmelding nemen we contact met u op. We gaan met elkaar in gesprek over wat Local Heroes voor desbetreffende jongere kan betekenen. We plannen een intake samen met de jongere en eventueel een verwijzer erbij. De belangrijkste voorwaarde is dat de jongere een kans aan zichzelf wilt geven en gesprek wilt aangaan over hoe en waarom een Local Hero worden. 

Heeft u nog vragen of twijfelt u, mailen en/of bellen kan natuurlijk altijd. Neem contact op met Edita Hasovic Projectleider Local Heroes via info@localheroes-mdt.nl of 06 1914 7184.

 

Je gaat ook 10 uur per week individueel een activiteit oppakken die is aangeboden door anderen aan Local Heroes.

Je kunt kiezen:
Een vrijwilligerswerk bij een maatschappelijke organisatie
Er zijn veel verschillende maatschappelijke organisaties in de Zaanstreek actief. Denk bijvoorbeeld aan de Kledingbank, verenigingen, verzorgingshuizen. Ze hebben allemaal een sociale en maatschappelijke taak. Daar kan jij aan bijdragen.

Of

Vrijwilligerswerk bij een bedrijf of een groep bedrijven
Misschien kies jij voor de zakelijke omgeving. Voor bedrijven dus. Ook daar zijn menselijke behoeften belangrijk. Het kan gaan om een event waarbij mensen elkaar écht beter leren kennen, een goede doelen actie, een event waardoor mensen gezonder gaan leven.

Buurtactiviteit organiseren met de groep: In de tweede helft gaan jullie met de hele groep het idee dat jullie bedachten voor een buurtactiviteit, samen tot in de puntjes uitwerken. Hoe regel je alles? Wie doet wat? En hoe gaan jullie erover communiceren? Als alles helder is gaan jullie los! In de actie dus! Je bent als groep in charge van A tot Z: van brainstormsessies en advies ophalen bij experts tot aan het organiseren en het meten van de effecten.