Ben je op zoek naar netwerk, kennis of inspiratie? Doe mee!

Het ministerie van VWS heeft Maatschappelijke Diensttijd (MDT) ingevoerd. MDT is de ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf. Een kans voor jou om je talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Jouw persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker.

Binnen deze doelstelling zijn drie onderwerpen van belang, namelijk maatschappelijke impact, talentontwikkeling en elkaar ontmoeten. Maatschappelijke impact wordt bereikt door iets te doen voor een ander en/of voor de samenleving en door zelf een stap verder te komen. Met talentontwikkeling creëer je vaardigheden en vergroot je je zelfvertrouwen. MDT biedt ook de mogelijkheid om mensen met verschillende achtergronden en leeftijden dichter bij elkaar te brengen.

ONTWIKKEL JE TALENT,
TERWIJL JE BEZIG BENT!


MDT, jouw kans om van betekenis te zijn!

Als je de leeftijd hebt van 14 tot 27 jaar kan je je vrijwillig inzetten voor MDT. Het is de bedoeling dat je in een periode van maximaal zes maanden, gemiddeld dertien uur per week gaat besteden aan je persoonlijke ontwikkeling en de inzet voor anderen.

Deelname aan de MDT-programma Local Heroes gaat verder dan het lesprogramma. Je wordt deel van ons netwerk van oud-deelnemers, leden en betrokkenen. Je bent gelijk ook een onderdeel van landelijk MDT. Heb je een vraag, wil je advies, zoek je een coach of wil je een kopje koffie drinken? Van boer tot bankier, ons netwerk staat tijdens en na de Local Heroes voor je klaar.

Wil je nog meer weten over wat MDT inhoudt. Lees hier verder! 

 

Wanneer doe je MDT?

MDT doe je in je vrije tijd of in een tussenjaar. Bij Local Heroes ga je in zes maanden tijd, 20 uur per week jezelf beter kennen en je talenten ontwikkelen. Je wordt onderdeel van MDT en gaat anderen helpen, ontmoeten en ervaringen opdoen. Hoe gaaf is dat! 

Je krijgt workshops en trainingen over bijvoorbeeld het maken van keuzes of werken in een team. En dan ga je aan de slag met een tof project in jouw stad! Je organiseert activiteiten waarmee jij zoveel mogelijk social impact kan maken.

Jouw ideeën en creativiteit zijn heel hard nodig, dus dit kunnen projecten zijn die je zelf of samen met anderen hebt bedacht. Maak bijvoorbeeld met andere jongeren je eigen televisieprogramma, zet je in voor de natuur of help ouderen bij jou in de buurt. Of maak van tweedehands kleding een toffe modeshow of bedenk een ander sociaal-maatschappelijk evenement dat bij jouw interesses past! Bijna alles kan. 

Lijkt je dit wat? Doe dan mee met MDT en ervaar het zelf! Heb je nog vragen, neem contact met ons op via info@localheroes-mdt.nl

ONTWIKKEL JE TALENT,
TERWIJL JE BEZIG BENT!


Jongerenpanel

Wie bepaalt wat MDT is? Jongeren zelf, natuurlijk. In het jongerenpanel van MDT zitten 23 jongeren tussen de 14 en 27 jaar uit alle hoeken van Nederland. Ze hebben zelf een MDT gedaan, gaan dat nog doen of willen zich graag inzetten voor de maatschappij. Ook geven ze de organisatie hun ongezouten mening. Dankzij het jongerenpanel wordt MDT nóg beter.

Maar deelname aan het jongerenpanel is voor jongeren zelf ook waardevol. Ze ontmoeten nieuwe mensen, gaan in gesprek met politici, krijgen trainingen en gaan op bezoek bij MDT-projecten.

Je gaat ook 10 uur per week individueel een activiteit oppakken die is aangeboden door anderen aan Local Heroes.

Je kunt kiezen:
Een vrijwilligerswerk bij een maatschappelijke organisatie
Er zijn veel verschillende maatschappelijke organisaties in de Zaanstreek actief. Denk bijvoorbeeld aan de Kledingbank, verenigingen, verzorgingshuizen. Ze hebben allemaal een sociale en maatschappelijke taak. Daar kan jij aan bijdragen.

Of

Vrijwilligerswerk bij een bedrijf of een groep bedrijven
Misschien kies jij voor de zakelijke omgeving. Voor bedrijven dus. Ook daar zijn menselijke behoeften belangrijk. Het kan gaan om een event waarbij mensen elkaar écht beter leren kennen, een goede doelen actie, een event waardoor mensen gezonder gaan leven.

Buurtactiviteit organiseren met de groep: In de tweede helft gaan jullie met de hele groep het idee dat jullie bedachten voor een buurtactiviteit, samen tot in de puntjes uitwerken. Hoe regel je alles? Wie doet wat? En hoe gaan jullie erover communiceren? Als alles helder is gaan jullie los! In de actie dus! Je bent als groep in charge van A tot Z: van brainstormsessies en advies ophalen bij experts tot aan het organiseren en het meten van de effecten.