075 heroes!

075 Heroes is een project voor jongeren die actief bijdragen aan de maatschappij. Je wordt uitgedaagd iets voor anderen te doen en ook jezelf te ontwikkelen. Samen werken we aan diverse initiatieven en hulpvragen, in de Zaanstreek, om een positieve bijdrage te leveren in deze Coronatijd.

Heb je nu net wat meer tijd dan anders om iets extra’s te doen voor jouw omgeving? Door minder studie uren of omdat jouw werk in de horeca is gestopt of omdat je niet meer naar school gaat. En lijkt het je leuk om andere jongeren te ontmoeten en iets voor een ander te doen. Uiteraard binnen de geldende Corona maatregelen. Ben je tussen de 14 en 28 jaar? Dan hebben we voor jou een leuke uitdaging! 

aanmelden?

Samen met het enthousiaste team van Local Heroes, gemeenten Zaanstad, Wormerland en Oostzaan en veel organisaties maken wij het verschil. Onze hulp is gevraagd voor verschillende opdrachten gericht op ouderen, scholieren en de omgeving. Ben je creatief, sportief, een aanpakker, heb je een mening die je graag deelt of zet je je graag in voor anderen, we maken het samen mogelijk!

Het programma begint vanaf 27 april. We verwachten een inzet van 4 uur per week van je, waar je veel voor terugkrijgt. Denk aan (online) trainingen, leuke activiteiten voor jezelf, toffe projecten en hulpvragen en de mogelijkheid je eigen project vorm te geven! En je verdient een cadeaubon en certificaat.

Aanmelden of vragen stellen kan door te bellen of appen naar 06-40038281 (Nynke) of mailen naar nynkecoenraads@noordaenco.nl. 

075 Heroes is een Maatschappelijke Diensttijd (MDT) project!

Je gaat ook 10 uur per week individueel een activiteit oppakken die is aangeboden door anderen aan Local Heroes.

Je kunt kiezen:
Een vrijwilligerswerk bij een maatschappelijke organisatie
Er zijn veel verschillende maatschappelijke organisaties in de Zaanstreek actief. Denk bijvoorbeeld aan de Kledingbank, verenigingen, verzorgingshuizen. Ze hebben allemaal een sociale en maatschappelijke taak. Daar kan jij aan bijdragen.

Of

Vrijwilligerswerk bij een bedrijf of een groep bedrijven
Misschien kies jij voor de zakelijke omgeving. Voor bedrijven dus. Ook daar zijn menselijke behoeften belangrijk. Het kan gaan om een event waarbij mensen elkaar écht beter leren kennen, een goede doelen actie, een event waardoor mensen gezonder gaan leven.

Buurtactiviteit organiseren met de groep: In de tweede helft gaan jullie met de hele groep het idee dat jullie bedachten voor een buurtactiviteit, samen tot in de puntjes uitwerken. Hoe regel je alles? Wie doet wat? En hoe gaan jullie erover communiceren? Als alles helder is gaan jullie los! In de actie dus! Je bent als groep in charge van A tot Z: van brainstormsessies en advies ophalen bij experts tot aan het organiseren en het meten van de effecten.